Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

Eilif Bremer Landsend-en indre værmelding

Eilif Bremer Landsend-en indre værmelding

Faren er en godt kjent prest i Tromsø og moren er en anerkjent kunstner. Det er kanskje ikke så rart at Eilif er blitt en god samtalepartner som ikke bare overfladisk spør om hvordan det går, men som helt naturlig starter et møte med ”hva er din indre værmelding”? Nå er det han selv som må svare.

Hva er din indre værmelding, Eilif?

Det er oppholdsvær nå, men jeg ser at det kanskje stormer i horisonten. Jeg kjenner både på nervøsitet og glede over hvordan publikum kommer til ta i mot den nye filmen min Backbone som skal vises på Tromsø Internasjonale filmfestival (TIFF). Det er en poetisk portrettdokumentar som forteller historien til fire forskjellige kvinner.

Hva ligger i den nervøsiteten du kjenner på?

Jeg har hatt høye ambisjoner med dette prosjektet, jeg har villet så mye og det gjør at det er ekstra spennende å vise frem filmen. Jeg har virkelig blitt pusha som filminstruktør og jeg har jobbet mye med å være tilstede for de som er med i filmen.

Hva ligger i den gleden du kjenner på?

Jeg føler meg veldig stolt av denne filmen. Det er så lett å være kritisk og negativ til det jeg har lagd, men når jeg kjenner etter så føler jeg meg stolt. Det går på at det vært et veldig godt og nært samarbeid med de bak og foran kamera. Jeg opplever at vi klarte å skape et rom der vi jobbet godt sammen, hadde tillitt til hverandre og alle har kunnet utvikle seg. Jeg har øvd meg på å lytte til alle i prosessen og følt at jeg har klart å være tilstede i nuet, samtidig som jeg har tenkt fremover.

Hva er du tematisk opptatt av i den nye filmen din, Backbone?

Grunnpilarene i filmen er håp, indre styrke og mørke. Filmen portretterer fire kvinner med helt ulike historier. Mariam er en ung jente fra Syria og historien om henne tar opp temaet håp. Rikke sin historie handler om å akseptere hvem man er før man kan gå videre i livet. Mary-Ann opplever sykdom i en nær relasjon og det viser noe om hvordan man kan ta vare på andre. Det siste portrettet er om Karen-Anna som er den eldste av de fire. Hun har drevet med rein hele livet og vært nær naturen. Hvordan naturen lever i oss er også et tema som jeg er opptatt av. Alle disse kvinnene representerer hvert sitt tema som også er veldig levende i meg. Dette er noe jeg har reflektert mye over i det siste og jeg kjenner en gjenklang i de temaene. Jeg er ikke nødvendigvis opptatt av vise frem menneskers utrolige historier, men møte mennesker, være nysgjerrig og se dem utvikle seg.

Tusen takk for den indre værmeldingen! Vi gleder oss til stormen starter og vi får se filmen din, Backbone.

Ytre værmelding

Eilif Bremer Landsend (f 1990) er filmregissør og kaospilot med utdannelse fra Aarhus i Danmark. Han blir ofte omtalt som et ungt talent fra filmmiljøet på TVIBIT . Han debuterte allerede i 2015 på TIFF med filmen ”Stup”. Filmen ble en suksess og alle visningene var helt utsolgt. Eilif har skrevet og regissert flere kortfilmer, musikkvideoer og har vunnet flere priser for sitt arbeid. Han har arrangert flere store filmworkshops for unge mennesker i Norge, Russland, Sør-Afrika og i Mathare slummen i Nairobi, Kenya.

Ukas redaktør

Rebekka Brox Liabø


Sist redigert

18/12/2018 09:20