Kreative Nord

Hva som rører seg innen kulturfeltet i Nord-Norge

Om

Kreative Nord er en oversikt over hva som rører seg innenfor de kreative feltene i Nord-Norge. Det er en stor landsdel med store avstander og det kan være vanskelig å vite hvor mye bra det finnes i din nærhet. Her finner du både utøvere, bransje og annet støtteapparat.

Prinsippet er s.k. ”crowdsourcing/ nettdugnad” hvilket betyr at alle som ønsker skal kunne bidra med å fylle denne oversikten med nye aktørsider og redigere innhold. Alt som trengs er å logge på – for så å bidra så mye man vil. Gå til HVORDAN i menyen for nærmere instruks. Det vil være synlig hvem som redigert en aktørside sist og eventuell misbruk stoppes av administrator.

For relevans og kontinuitet har vi ”Ukas Sak” der vi inviterer en ny redaktør hver uke til å løfte frem noe som de synes er bra herifra nord. Redaktørene velger en aktør fra nettsiden og skriver en sak om personen, prosjektet eller organisasjonen. Saken trenger ikke å være nyhetsaktuell, så lenge den har røtter i nord.

Aktører må ha en tydelig tilknytning til Nord-Norge. Vi er kun interesserte i aktive aktører så vi kommer å gjennomføre en årlig vasking for å sikre dette. En aktørside er som en vanlig bloggpost der man kan legge inn tekst, bilder, linker og embedde musikk eller videos etter eget ønske (ikke last opp original lydfiler eller video). Tenk på en aktørside som et visittkort som gjerne skal kunne stå seg over tid uten behov for hyppig oppdatering – nyheter legger man ut via de vanlige kanalene.

Hoved- og underkategorier er hentet fra definisjonen av kreative næringer, noter dere at tags kun er til inspirasjon og ikke kategorier.

Bak initiativet står Rytmisk kompetansenettverk i nord (ryk.no) i samarbeid med de ulike fagmiljøene. Kreativenord.no er 100% ikke-kommersielt.

Info eller spørsmål til administrator? Send mail til [email protected] hvis:
– en aktørside ønskes slettet (uønsket eller avsluttet)
– potensielle endringer eller forbedringer, vi er åpne for alle forslag!
– dere oppdager misbruk/ spam
– dere har forslag på redaktører

Ris/ ros mottas med stor takk!