Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

ROBINS HUB – Møt mannen bak lekeplassen til Tromsøs elektroniske drivkrefter

Ikke siden før årtusenskiftet har Tromsø hatt så mange talenter i byen innenfor den noe store sjangerparaplyen kjent som «Elektronika». Hver uke kan danseglade folk velge og vrake i førsteklasses klubbkvelder på plasser som Circa, Verdensteateret, Sivertsens Kafé, Berlin Klubb og Aunegården By Night.

Danses gjøres det også på Driv sine Dj Hub Night kvelder, der debutanter får prøve seg bak miksepulten for første gang, side om side med mer etablerte platespinnere. Dj Hub startet på Café Circa for en stund siden, men siden 14. januar 2017 har Robin Kristiansen kjørt konseptet på Driv. Til nå har han avholdt 11 Dj Hub Nights, hvor konseptet er at de som spiller får 50 minutter hver hver til å leke seg bak miksepulten innenfor sjangeren de selv holder på med. Målet er musikalsk frihet og å gi folk sjansen til å knytte nettverk og komme seg ut i dj verden.

Kristiansen, også kjent som Robin Ra’Baldr (Robinson når han spiller trance), har selv holdt på med elektronisk musikk i årevis, med spillejobber over hele Europa. Robin er kjent som en hardbarka trance-entusiast, men finnes heldigvis ikke snobbete når det kommer til eletronikasjangeres mange underkategorier. Han er alltid på plass med en tommel opp på Facebook om noen poster en klubbkveld de skal ha eller har lagt ut en ny miksteip på nett.

Foto:Øivind Vikeby 

 

For å bli litt bedre kjent med denne skjeggete primusmotoren , stilte jeg han noen spørsmål fra Marcel Prousts klassiske spørreskjema:

Hva er din form for perfekt lykke?

Finnes perfekt lykke? Det nærmeste man kommer tror jeg er en form for følelsen av helhet gjennom livet. Om det handler om at man har tre barn, bil, hus, båt, kone og alt det A4-livet krever er en annen ting. Perfekt lykke ser jeg for meg at kan svares bedre på når man er gammel. Når man reflekterer over hvor heldig man har vært. Alt man har opplevd. En reise gjennom livet og ikke et slit for å overleve hverdagen. Frihet fra det som gjør oss syke. Med andre ord: Lev i nuet.

Hvilken levende person beundrer du mest?

Oi, en tøff en. Jeg beundrer ofte skuespillere. Måten de klarer å overleve hverdagen på, samtidig som de er i rampelyset og skal fungere som mennesker. Jim Carrey er vel kanskje den jeg beundrer mest. Jeg vet hvordan det er å være rar, misforstått og depressiv, ikke finne sin plass og bruker ofte humor som et ledd for å skape positiv energi.

Hva er din nåværende sinnstilstand?

Mellom barken og veden. Hva vil man? Hvem er man egentlig? Hvilke valg skal man ta for seg for fremtiden. Mye selvrefleksjon, men da er det godt man er dj sånn at musikken guider i riktig retning. Slik den alltid har gjort. Wanderlust og untz untz passer bra til å forklare tilstanden. 

Når og hvor var du lykkeligst? 

Det største har vært å bli storebror, seks (!) ganger. Det startet 28. november i 1988. I mars 2017 ble jeg også onkel for første gang. Det var ufattelig stort. Endelig kunne mamma slutte å være redd for at ho ikke ble bestemor. No more pressure. Andre øyeblikk er i dj boksen og på dansegulvet. Der er jeg fortsatt ofte lykkelig.

Hvilke talent skulle du ønske du hadde?

Tålmodighet, instrumentspilling, fryktløshet, treningsork, øksekasting og photoshopskills.

Hva regner du som din aller største bragd?

Å aldri gi opp dj drømmene. Den beste følelsen er å kunne gi gode klubbvenner en kveld uten bekymringer. Må adde at jeg er ganske stolt av å ha klart to bachelor innen ledelse på UiT på 5,5 år, samtidig som man har hatt jobb, frivillighetsarbeid, spillejobber, reiser og familie å ta meg av. Hva jeg skal med utdannelsen får vi ta en annen gang.

Om du døde og kunne komme tilbake som en person eller en ting, hva ville det ha vært?
Robin Williams. “You’re only given one little spark of madness. You mustn’t lose it.”

Hva er ditt mest karakteristiske trekk?

Skjegget. So much envy, so much wow. Hmm..kanskje tålmodighet er et talent likevel. Noen vil vel kanskje si en pils i venstre hånd og høyre handa i “fistpump” mode med pekefingern i takt med beaten.

Tusen takk !

Neste DJ Hub Night annonseres fortløpende på www.facebook.com/djhubnight
Robin anbefaler alle som vil prøve seg som dj å ta det store steget ut husdøra og ta tak i dj drømmen!

Ukas redaktør

Rune Hennum Nilssen


Sist redigert

23/01/2018 17:40