Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

Haugen Produksjoner med Pust

Dokumentarisme og fiksjon, opprørstrang og abstrakt dans – kombinert med en sterk tilhørighet i nordnorsk samtid – er noen av stikkordene for Haugen Produksjoner. Inkluderende arbeidsprosesser og nære samarbeid  tvers av sjangre sikrer stadig nye bevegelser og uttrykk.

Kompaniet drives av to av landsdelens mest meriterte dansekunstnere –  Anne Katrine og Liv Hanne Haugen. De har sin utdannelse fra England, Nederland og Belgia. Fra 1991 til 2009 danset de med toneangivende europeiske koreografer og kompani som Ultima Vez, Wim Vandekeybus and Angelika Oei. Etter mange år ute ønsker de nå Europa velkommen til Tromsø ved å invitere internasjonale kunstnere hit.

I forestillingen Pust møtes samtidsdans, elektronisk musikk, installasjonskunst og tekst i en boblende hyllest til livet. Med seg i teamet har Haugen Produksjoner denne gang scenograf Lawrence Malstaf og komponist Per Martinsen.

Forestillingen hadde premiere i Hammerfest under Barentsdans i 2016. Den har gjestet Dansens Hus i Oslo med fulle hus, blitt vist  Tromsø under Insomniafestivalen oktober 2017 og spilt i Riga. Kompaniet satser på mange gjestespill i og utenfor landsdelen med forestillinga i løpet av det neste året.

Og kritikere og publikum er begeistret:
Internasjonalt format. Sanselig. Meditativt. Opplysende. Deltakende. Imponerende.

Foto: Nicolas Tourrenc

Ukas redaktør

Kristin Bjørn


Sist redigert

31/10/2017 09:27