Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

FUZZ – bandskole for jenter

 

FUZZ åpnet dørene høsten 2016. Året i forveien hadde musikerne Ida Karoline Nordgård og Lisa Skoglund møttes gjennom bandprosjektet ”The Bitches Brew Project”, og funnet en felles lidenskap for både musikk og likestilling. Valget om å starte en bandskole ble tatt kjapt inn i musikernes vennskap – for de er begge enige om at hvis vi skal gjøre drastiske endringer i den skeive statistikken, er rekruteringen et naturlig felt og ta tak i. Et år senere var ”FUZZ – bandskole for jenter” en realitet.

FUZZ er en plattform hvor unge jenter får drive samspill og spille i band under veiledning av instruktørene Ida og Lisa. I tillegg til samspillundervisning inneholder bandskolen nyttig musikkteori, kunnskap om ulike sjangrer innen rytmisk musikk, formidling/performance og hvordan få lyd i et PA. Elevene får også mulighet til å opptre på musikkskolens konserter og andre arrangementer.

Deres visjon er å bygge både individuell og felles selvtillit, skape magiske øyeblikk sammen, spre motivasjon og inspirasjon og rekruttere flere unge musikkinteresserte jenter til norsk musikkliv. Bandskolen er en del av tilbudet til Tromsø Musikkskole, som tar seg av organiseringen og det administrative arbeidet i prosjektet.

Ved siden av det musikalske har FUZZ fokus på å bygge god selvtillit og selvfølelse i elevene sine, trygghet og gode relasjoner til instruktørene og samhold mellom bandmedlemmene. De jobber aktivt med å snakke åpent om og dempe prestasjonsjaget mange unge i dag føler mye på og har solid tro på at noe at det mest givende du kan finne på her i livet er å spille i band, uansett ambisjonsnivå.

Ukas redaktør

Cat Collective


Sist redigert

13/05/2018 19:06