Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

Send Magnus til Moskva

Første helga i mai, nærmere bestemt 4.-5. mai går Stem Cellar Festival av stabelen i Tromsø. Blå Rock, Bastard bar og Skarven er åsted for seansen, og dette har blitt litt av en dugnadfestival der 26 band og artister i alle tenkelige sjangre stiller opp til inntekt for stamcellebehandling av kjempehelten Magnus Leirvaag Sandnes.

Mitt første møte med Magnus, var da han som 14-åring gjorde en fantastisk og energisk oppvisning som frontfigur for punkbandet Anti-Nation på Vørterølfestivalen i Tromsø i 2003. Den konserten satte spor hos meg. Og spor fortsatte han å lage enten som vokalist i Anti-Nation og bassist i Rumblin’ Retards, tegneserieskaper og etterhvert som tatovør. Magnus er en fyr som har blitt lagt merke til i Tromsøs kulturliv mer enn halve livet sitt, og etter at han stiftet familie og flyttet til Målselv, har han markert seg der også.

For fire år siden ble fikk Magnus diagnosen Multippel Sklerose, en sykdom som gjorde at han måtte skifte yrke. Men som gammel pønker har han nektet å la sykdommen prege livet sitt og bestemt seg for at dette gidder han ikke. Så nå ønsker han og familien hans stamcellebehandling, noe som ikke praktiseres i Norge. Så da må han til Moskva. Og for å få det til må det penger til. Nærmere bestemt en halv million norske kroner. Og for å få inn litt penger til dette bestemte, Magnus og hans kone Ragnhild Furebotten seg for å arrangere en liten konsertkveld med noen band. Men når venner og bekjente og andre kulturarbeidere i parets kontaktnett fikk vite om dette ballet det på seg.

Tre konsertsteder vil være med på dette. Tjueseks band og artister innen sjangre som visesang, folkemusikk, death metal, punk, hardcore, country, rock og andre beslektede sjangre, vil spille gratis for å bidra til en fest som man aldri vil glemme. Her er garvede veteraner som Ragnar Olsen og Nikkeby Lufthavn og nye unge band som Kryp og Skeleton Grinder. Her skal være noe for enhver smak. To kvelder, tre scener i gangavstand fra hverandre. Målet er å få til en uforglemmelig musikkfest og ha det gøy, mens man sier «fuck you» til MS.

Dette er en kjempestor kulturdugnad som involverer svært mange mennesker som alle ønsker å sende Magnus til Moskva for å kunne gi han en mulighet til å få et bedre liv. Og du kan også bidra, med å komme på festival. For de av oss som ikke er i nærheten av Tromsø eller ikke har anledning til å komme, kan man bidra med penger på konto eller vipps. Så det er ingen grunn til å ikke å være med på dette svært spennende prosjektet.

Ukas redaktør

Glenn Fagervik


Sist redigert

17/04/2018 10:36