Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

Eline Petrine Johansen

Musikk

Scenekunst

Teater , Musikere

09nyheline-petrine-johansen_kafjordsekk

Eline Petrine er regissør, pedagog og sanger. Hun synger gjerne solo i bryllup, begravelser, på konferanser osv, og tar også oppdrag med bandet Hermelin (gitarer: Johan Markus Johansen, tangenter og andre instrumenter: Simon Daniel Tegnander, vokalist: Eline Petrine).

Eline Petrine er utdannet praktisk estetisk faglærer, med tilleggsutdanning i musikk og spesialpedagogikk og bachelorgrad pluss litt til i drama/teater.

Hun har en spesiell interesse for interaktivitet i alle scenekunstsjangre, og vil at flest mulig skal delta aktivt det være seg i musikk eller teater, eller i mixed media- som nok er den sjangeren hun føler seg mest hjemme i, om slikt kan kalles en sjanger.

Hun jobber også som veileder og med regihjelp til teaterinstruktører og – grupper rundt omkring i landet.

Eline Petrine stammer fra Nord Troms, har bl.a jobba som lærer i Kåfjord Kulturskole og vært aktiv i Riddu Riddu. Hun er opptatt av distriktspolitikk og synes det er viktig at folk i alle aldre skal ha tilgang til et kulturtilbud av høy kvalitet, også de som bor utenfor byene. Derfor tar hun gjerne oppdrag også utenfor Tromsø. Hun har lang erfaring fra arbeid sammen med folk med spesielle behov, og har vært instruktør for Alfheimteateret de siste tre årene. Alle skal få være med, uavhengig av funksjonsnivå, hvor de bor og hvor gamle de er.

Som kunstner og også som pedagog er Eline Petrine opptatt av å gjøre hjertevarme, inkluderende prosjekter. Hun er opptatt av økologi, mat, landbruk, lokal tilhørighet og historie, latter, humor og gråt.