Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

Duolva Duottar

Musikk

Artist & Band

dd_2

Duolva Duottar er en norsk-samisk rapgruppe, bestående av Ole Mahtte Gaup, Ivan André Skum, og Fred-René Øvergård Buljo. Buljo er gruppas komponist og skriver de fleste av tekstene sammen med Gaup.

I 2007 vant gruppa Scene Finnmarks konkurranse «MufiStar» for unge musikere i Finnmark. Samme år ble de kåret til «Årets artist» og «Årets unge same» av infonuorra.

Duolva Duottar har hatt konserter på både norsk, finsk, og svensk side av Sapmi, samt på forskjellige festivaler. De har også vært på en egen turné rundt i Finnmark og Troms, sponset av «Sapmi music», og med på lasset og som DJ hadde de med seg Jørg-1, kjent fra bandet Tungtvann.

Våren 2008 nådde gruppa det norske folk gjennom underholdsningsprogrammet Norske Talenter på TV 2. De fikk spesielt stor mediaoppmerksomhet etter at juryleder Thomas Giertsen ikke ville sende dem videre i konkurransen fordi han ikke forstod språket de rappet på, men de gikk likevel videre til semifinalen, der Giertsen kommenterte deler av opptredenen på samisk. Gruppa gikk videre til finalen, og kom på fjerdeplass.

Etter suksessen i Norske Talenter, har gruppa drevet ustrakt turnevirksomhet i alle de nordiske landene, inkludert Russland. Gruppa lanserte sin første plate i november 2011, og andrealbumet ble sluppet i 2016.