Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

Cathrine Skjernes er daglig leder i Skjernes Scene, hvor hun jobber som frilanser. Skjernes Scene tilbyr manus- og konseptutvikling, auditionveiledning, improkurs, instruksjon for revy- og amatørteatergrupper og regi. Cathrine tar oppdrag som tekstforfatter, skuespiller, komiker, konferansier, forteller og groove fasilitator (en prestisjefri dansetreningsform) for både voksne og familier.

Skjernes har i flere år jobbet som teaterlærer på Kulta og UIT og utvikler nå en lærebok i drama for barnehagelærerutdanningen. Cathrine har hatt suffli og tekstarbeid i produksjoner på Hålogaland Teater som «Les Mis» , «Misery» og «Jeppe» med flere. Hun arbeider nå som teater- og musikallærer ved Kulturskolen i Tromsø og satt opp over 300 forestillinger med barn og ungdom. Cathrine er aktiv instruktør og kursholder for Hålogaland AmatørTeaterSelskap (HATS).

I 2021 har Skjernes Scene et pilotprosjekt som satser på scenekunst for og av unge voksne mellom 19-30 år (Kulturhuset UNG). Samarbeidspartner i dette prosjektet er Kulturhuset i Tromsø. Det er planlagt en work-in-progress-visning i juni 2021.

UTDANNING:

  • Allmennlærer med fordypning drama, dans, kunst- og håndverk og norsk (UIT)
  • Kunstprosjektleder (UIT)
  • Revyutdanning (Nord Universitet)
  • Dramaterapi (NTNU)
  • Master i barnekultur og kunstpedagogikk (Dronning Maud Minnes Høgskole- DMMH) (pågående)

Ta kontakt for booking, en uforpliktende prat eller mer informasjon om prosjektet «Kulturhuset UNG»;

Epost: [email protected]                           Mobil: +4795482353