Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

Maren Saedi er utdannet kostymedesigner ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har tidligere jobbet med kostyme og noe scenografi innen amatørteater, reklamefilm, kort- og spillefilm. I tillegg har hun jobbet mye med kostyme og taktilitet som inngang til selvinitierte performancer.

I 2018 flyttet hun til det tidligere fiskeværet Myken i Nord-Norge fra Oslo i søken etter nye perspektiver. På Myken tok hun over øyas  eneste butikk, Myken Handel og ble en del av en intens og liten kjerne på 12 fastboende. I tillegg til å jobbe som kostymedesigner og bykse inn i dagligvarebransjen, har hun også begynt å jobbe med tekst.

For tiden utvikler hun to ulike bokprosjekter: en skjønnlitterær roman og et dokumentarisk landsomfattende prosjekt om distriktsbutikker i hele Norge. Dette gjøres i samarbeid med fotograf Marthe Thu, og prosjektet utgjør en symbiose av distriktsengasjement, opplysningsarbeid og fotokunst. Til dette prosjektet har det fått støtte av Fritt Ord, Grafill og Distriktssenteret under Kommunal- og Moderniseringsdepartementet.