Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

damaBILD

 

Dama Di så dagens lys sommeren 2010, og har siden åpning hatt som mål å være en arena for «Kunst, Kaos og Bar».

Med alt interiør fra gjenbruksbutikker, loppemarkeder og mørke kjellere er vi en grønn bedrift, og en rundtur i barens lokale kan være som å gå på oppdagelsesferd, med mange sjarmerende ting gjemt i hver krik og krok. Mest kjent er nok Jesus, sauene og traktoren – som alle er med på å sette sin signatur på vårt særpreg.

Vi har lagt ned mye jobb i lokalet vårt, og hvert rom har sin egen unike utforming, og rommene er i stadig endring. Siste bidrag er «Rødrommet», med stripen «Ka sku æ gjort utn dæ» av Terje Berg på veggene, biljardbord til almenn benyttelse på gulvet og vår egen Martin Losviks nye TV-kanal, LosTV, på skjermen.

I 2012 fikk vi vårt samiske navn; «Nissunat – dajdda, doasso ja barra» som første private bedrift i Norge. Navnet er oppnevnt av en komite bestående av språkeksperter, og er med på å understreke vår visjon – et kulturhus for alle.

På vår lille scene blir alle tenkelige kunstuttrykk presentert og vi er kjent for å ha et variert og spennende program, hele uken og hele året. Bokbad, dukketeater, konserter, paneldebatter og DJs er noe av hva vi kan by på; følg med på vår nettside for kommende arrangementer!

Å låne ut dama si høres kanskje noe suspekt ut, men dama vår, eller «Dama di» sine lokaler er til låns for arrangementer på dag- og kveldstid, det være seg bursdager, firmafest, lønnigspils eller kostymeball.