Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

Tonje Unstad

Musikk

Artist & Band

16kul6kultonje_uns_4098293a

Tonje Unstad (f.1981) er en norsk viseartist og låtskriver, opprinnelig fra Liland i Evenes, nord i Nordland.

Unstad debuterte med musikkalbumet «Sett» i april 2006. Hun har siden etablert seg som visekunstner med et tett konsertprogram. Hun har også blitt brukt som musiker og tekstforfatter i blant TV- og filmproduksjoner. Etter barneplata «Mygga og flua» i 2011 har hun også holdt konserter for barn. Tonje Unstad har gjort plateinnspillinger og turnéer med Jan Eggum og andre artister, samt besøkt en rekke barne- og ungdomsskoler gjennom Rikskonsertene. Hun har mottatt flere priser for arbeidet sitt.

I tillegg har Tonje Unstad i flere år vært instruktør i låtskriving for ungdom under NUK++ under Festspillene i Nord-Norge. Festivalen var også stedet der hun hadde noen av sine første sceneopptredner. Hun var i 15 år tilknyttet festivalen som deltaker, ledsager eller instruktør. I 2013 mottok hun Willy Oftedals Ærespris for dette arbeidet.

Utgivelsene» Æ Ror Aleina» og «Mygga Og Flua» er gitt ut på Tonje Unstads eget selskap NOVISE. Unstad mottok spellemannspris i klassen vise for «Æ Ror Aleina» (2009)

Unstads nyeste album «Svermere» kom ut 11/11/16.