Kreative Nord

En oversikt over det profesjonelle kulturfeltet & de kreative næringene i Nord-Norge

Samisk påskefestival i Kautokeino

Musikk

Konsertarrangører

 

 

Samisk påskefestival i Kautokeino har en unik plass i Sápmi som et samlingspunkt og en sentral aktør for å fremme og utvikle samisk musikk, tradisjonell joik, kunst og kultur.  Samisk påskefestival er en ideologisk samisk festival med målsetning om å styrke og fremme samisk musikk, tradisjonell joik og kultur. Sámi Musihkkafestivála har i flere tiår arrangert Påskefestivalen som i sin tid ble startet i 1971 av den kjente multikunsteren Nils Aslak Valkepaa.

Vi har et spesielt ansvar om å styrke samhold og identitet gjennom å kunne tilby høy kvalitet på arrangementer med vekt på samisk kultur og språk. Tradisjonell joik er en sentral del i den samiske muntlige forteller- og musikktradisjonen og dermed også i festivalen. Sámi Grand Prix som arena for nykomponert joik og samisk musikk utvikler nye stjerner fra Sápmi. Ved å forene moderne og tradisjonelle uttrykk gjennom musikk fjerner man barrierer og skaper samarbeid og samhold forankret i fortid og nåtid til fremtiden.

Påskefestivalen er vinterens heftigste og vakreste festivalopplevelse i den samiske bygda Guovdageaidnu/Kautokeino.  Dette er festivalen for alle de som elsker sapmi.